Вести

Кои се предностите и недостатоците на различните материјали за печатење на кутии за пакување?

2023-11-07

Различни материјали за печатење на кутии за пакување имаат свои предности и недостатоци. Следниве се неколку вообичаени материјали за печатење на кутии за пакување и нивните карактеристики:


1. Картон: Картонот е еден од најчесто користените материјали за печатење на кутии за пакување. Има добра цврстина и издржливост, погодна за различни видови кутии за пакување. Картонот може да се приспособи според потребите, со висок квалитет на печатење и светли бои. Сепак, картонот е подложен на оштетување во влажни средини и не е погоден за долготрајна изложеност на вода или услови на висока влажност.


2. Брановидни картони: Брановидни картони е материјал составен од картон и слоеви од брановидна хартија. Има карактеристики на лесен и цврст, погоден за различни форми на кутии за пакување. Брановидниот картон може да обезбеди дополнителна заштита и амортизација, што го прави погоден за транспорт и складирање. Сепак, квалитетот на печатење на брановидни картони е релативно слаб и не е погоден за производи кои бараат висококвалитетно печатење.


3. Пластика: Пластиката е вообичаен материјал за печатење на кутии за пакување кој има карактеристики на издржливост, транспарентност и хидроизолација. Пластичните кутии за пакување можат да обезбедат добра заштита, особено погодни за кревки или лесно контаминирани производи. Сепак, пластиката има некои еколошки проблеми, како што се тешкотии во деградација и загадување на животната средина. Покрај тоа, квалитетот на печатење на пластиката е релативно слаб, што ја прави несоодветна за производи за кои е потребно висококвалитетно печатење.


4. Метал: Металните кутии за пакување обично се направени од железо, алуминиум или калај, кои имаат висока јачина и цврстина, добра издржливост и антиоксидантни перформанси и можат да издржат различни физички притисоци и удари. Тие се погодни за долгорочно складирање и транспорт; Исто така, има одлични перформанси отпорни на истекување, кои можат ефикасно да ги заштитат производите внатре во пакувањето од влијанието на надворешното опкружување. Сепак, трошоците за производство и тежината на металните материјали се високи, што ги зголемува тешкотиите и трошоците за транспорт и ракување. Згора на тоа, површината е мазна и не е лесна за печатење, што бара посебни процеси и опрема за печатење за да се заврши. Во меѓувреме, металните материјали не се биоразградливи материјали и имаат одреден степен на загадување на животната средина.


Горенаведеното е анализа на предностите и недостатоците на различните материјали за печатење на кутии за пакување. Секој може да избере материјали според своите потреби за печатење на кутии за пакување.


Sinst Printing and Packaging Co., LtdSinst Printing and Packaging Co., Ltd е професионален производител за вид на држач за прикажување POP картон, хартиени кутии, брановидни кутии. Имаме повеќе од 10 години искуство во дизајнирање и производство на висококвалитетни кутии за пакување и картонски решетки. Затоа, ние сме убедени дека нашите производи и услуги ќе ги надминат вашите очекувања.


Sinst Printing and Packaging Co., Ltd се наоѓа во градот Шенжен, Гуангдонг. Како глобален снабдувач во кутии за пакување, картонски подни штандови и други производи за печатење. Професионалниот дизајнерски тим и напредната опрема сигурно ќе го направат вашиот производ привлечен.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept